< div id=”header ”>< / div>

onsdag 19 februari 2014

Bra att satsa på skolan och förskolan men varför lämnas prekariatet utan morötter?

Lovvärt av miljöpartiet satsa på barnen och avstå skattesänkningar för höginkomsttagare. Ja barnen är i det här fallet skolan och förskolan.Klimatfrågan är i högsta grad en framtidsfråga som också berör barnen. Konkret är nu Holms skola  i Halmstad hotad och då får väl miljöpartisterna i kommunen som sitter i en "femklöver"-majoritet argument för att stoppa nedläggningen?

Att skola folk är en enkel åtgärd men det ska finansieras. Att enkla jobb nu är något de skolade människorna får ta i "väntan på" börjar nu bli allt vanligare.Många  med digra studielån som ska återbetalas. De kvalificerade jobben uteblir och många överkvalificerade tvingas då försörja sig på lågkvalificerade enklare jobb. Frågan är de som blir över. Vad är det tänkta att ta vägen?

Nu är det så att inte ens lågkvalificerade jobb med vettig försörjning växer på trän som man kan försörja sig på. Dags att ta upp tråden igen med medborgarlön/basinkomst.Fick reda på idag av förvaltningsrätten i Göteborg att "jobbstimulansen" inte gäller politiska inkomster om man ligger under existensminimum..De ska kvittas till 100%. Däremot kan socialen tvinga arbetskraft som går på försörjningssstöd att gratisarbeta.Något som inte stämmer här.

Inga kommentarer: