< div id=”header ”>< / div>

fredag 20 december 2013

Myspys hos politiker i Varberg i skuggan av annars övergripande beslut!

Varbergs tomtemysråd
Under tider då politiken börjar kännas vara på nedgång händer saker. Dels en JAS-order till Brasilien som blir något som fastnar nånstans när tomten håller på och provflyger släden men det finns kritik på sina håll men inte här . Annars lär det vara positivt för vår residensstad Halmstad som utbildar.

Känner ibland att detta med JAS är något som avhandlas "externt" och är en icke-politisk fråga jo kanske en industrisysselsättningsfråga men inget annat.Det är mjukisfrågor som ska ta upp vårt politiska utrymme lokalt inte hårdvara. I annat fall lär Ringhals ökning av sin kapacitet vara en sån när effekten nu tillåts höjas. Här tystnar kritiken som istället lär gå het när Oskarshamn står still eller om Greenpeace hittar på något.

Nu bor jag i tomtarnas land Varberg där vi diskuterar lokal-lokala mysfrågor i skuggan av Ringhals. Våra önskelistor kan se olika ut och våra kommuntomtar tycker i varje fall att tillåtllighetsbeslutet ang tågtunnel var årets viktigaste beslut. Letar jag i tidningen Varbergsposten är annars skolan det dominerande bland de politiska partierna där det ska satsas rejält.

Om politik är att följa varandra och blockera sådant som är utanför ramen har varbergspolitikerna lyckats ganska bra. Ur grön synpunkt är det lyckat med en Grönstrategi att lokal-lokalt diskutera vidare med och ett inriktningsbeslut som kommer ang. lokala miljömål att tugga vidare på. Men de där ideologiska skiljelinjerna kommer säkert att trollas bort en hel del tror jag. Här är samstämmigheten god hos samtliga nio partier.

Rikspolitikens dagsfrågor kommer säkert att överskugga debatter lokalt och det mest spännande är att positionera sig bra till och att flyta med. Varberg har sina givna mysråd och det lär bli en intern historia hos M vem de upphöjer till den andra nu när Jörgen Warborn blir riksdagsman. Lokalt är det stiltje just nu och mötet i kf är inställt i januari och det blir i februari som politiken kör igång här igen. Nu går vi i ide!

Inga kommentarer: