< div id=”header ”>< / div>

onsdag 13 november 2013

Det har kommit en ko på spåret - centern utmanar miljöpartiet på regional debatt i Halland!

Centern erbjöd för sin tid sedan in Miljöpartiet här i Halland bla.med denna insändare publicerat med HN om landsbygden. Det retoriska och organisatoriska kring inbjudan får andra ta hand om. Jag är "stabo" och då är det inte speciellt intressant att yttra sig om landsbygden hur som helst mer än att jag och MP brukar stödja centern i kommunfullmäktige när deras specifika frågor kommer upp och S, M och FP gaddar sig samman allt som oftast.


Vad som är mer intressant är var centern tappar sina röster. Liksom i övriga Halland är trenden att det främst är moderaterna som kniper rösterna och fortsatt göra det. Det som centern främst angriper MP för är föreslagna skattehöjningar som möjligen drabbar landsbygden hårdare på grund av beroendet att transportera sig annars lär det vara billigare att bo på landet än i stan.

Alla lär nog drabbas den dag vi fattar att oljan är en sinande resurs som dessutom är hett diskuterat på klimattoppmötet som pågår. Centern har sin bakgrund på landsbygden, MP som ett miljöparti. Skillnaden är att centern har varit med och styrt nu ett antal år i regeringen medan MP är ett av flera partier i en opposition. Centern  har varit med om att höja ett antal skatter i regering men det vill man inte låtsas om.

Nu gäller det att vädja till folket på landsbygden att se till att värstingpartiet vad gäller pålagor på landsbygden ska få det hett bakom öronen för de vill mera ont. Ska glatt erkänna att "Stockholmsmaffian" inte bara finns på centerns "Stureplan" utan möjligen i det gröna "Södermalm" också.

Det har vi gemensamt att det finns bredd i partierna stad och land med lite olika profil. Centern är dessutom tredje parti i Halland och sådant ska man ha respekt för.MP i Halland utmärker sig också genom att ingå i samma fempartiallians både i regionen och i Halmstad som centern. Hoppas ändå att "debatten" blir av för vi behöver diskutera mer landsbygdens förutsättningar och även ta upp miljöaspekterna i anslutning till denna.

Inga kommentarer: