< div id=”header ”>< / div>

söndag 6 oktober 2013

Partiledardebatt utan lyft!

Lika som bär!
Såg en partiledardebatt men bara alliansen och S som regeringsalternativ. Inte bara i ord utan också i bild . Inget upplyftande för den som vill ha bättre sakdebatt. Ett underskott av kvinnor i debatten gav nog denna gång Annie Lööf ett lyft. Inte att hon är bättre i sak utan blivit mer slipad i sin retoriska framtoning. Tyvärr tycker jag inte Åsa Romson kom fram lika bra som i tidigare debatter trots att klimatet (bra) kom upp som ett av viktiga områden till debatt.

Skolan var uppe men där var ju inte Gustav Fridolin med alls och det är dilemmat ett parti med två språkrör men olika framtoning. Rödgrönt gick fram i debatten som favoriter men jag anser inte att Stefan Löfven framför allt klarade det ledarskapet. Han har visserligen vuxit som partiledare men S känns allt för veliga i framför allt regeringsfrågan.

Om jag ska ge ett omdöme i debatten har alliansen störst svårigheter bland sina småpartier och rödgrönt med samspelet. SD börjar mer och mer framstå som ett "vanligt" parti där Jimmie Åkesson vet att han inte är välkommen mer än hos vissa väljargrupper. Nej spelet kommer att fortsätta och de som valde Bron och Wallander i de andra kanalerna hade det nog mera mysigt än vi politikerfreaks.

Inga kommentarer: