< div id=”header ”>< / div>

torsdag 3 oktober 2013

Missnöjet ökar om att partierna inte längre är bäst på sina sakområden!

Läser att M tappar gentemot S att vara bäst på olika sakområden. Det hindrar inte att det är mest V som visar plus i kanten att öka i missnöjet. Sedan kommer det ju den dag om vilka som röstar och om om det är någon idé att rösta.

Både S och M brukar ju köra det här med dörrknackning för att väcka liv i väljare. Det räcker tydligen inte att de står på torget och delar ut karameller och delar ut prylar. Jag som företrädesvis är nätorienterad fattar inte varför de inte satsar här istället. Här kommer de mest rörliga väljarna att finnas och de som är mest uppdaterade vad som gäller.

Men de S och M liknar mer av Jehovas Vittnen att de tror benhårt på sina budskap och nu gäller det att övertyga vid dörrar och på torg när media inte räcker till. Annars är det som avviker i DN-mätningen att Folkpartiet är bäst på skolfrågor i alliansen annars är S bäst där också fast de tappar. Remarkabelt är att V som också vill förstatliga skolan nu gått om Miljöpartiet i större förtroende där.

En sak är vad partierna själva vill ha ut i budskap, hur de stora partierna bestämmer agendan och en annan sak hur väljarna ser på saken. Ska jag som enfrågepolitiker i miljö också ha skolfrågan som spjutspets så är det inget som slagit igenom bland väljarna.Nej jag har tidigare varnat att det lärartäta MP med Fridolin kanske är vältaligt vad gäller behovet men det syns ju inte i opinionen då skvalpar det över till både S och V.

Jomen klimat och miljöfrågor är väl ändå grönt bäst? Ja men när det sedan kommer till nödvändiga åtgärder har andra områden kapat åt sig kakan och ska lastbilsskatt och bensinskattehöjning gå till välfärd kräver det tillväxt annars minskar ju skattebasen och därmed finansiering till välfärden samt omställningsresurser till klimat-och miljöförändringar.

Krångligt det här? Ja handlar det om en enskild tävlan hela tiden att vara BÄST frågar jag mig hur vi sammantaget kan hålla ihop ett samhälle som faller mer eller mindre samman där sociala och ekologiska hot kommer att göra att ekonomin kommer att kollapsa. Eller vad håller de på med i United States som vi gärna ser upptill som Storebror?

Inga kommentarer: