< div id=”header ”>< / div>

torsdag 4 juli 2013

Vad är viktigast att stoppa Sverigedemokraterna eller en ny flyktingström från Egypten?

Ja vår egen statsministers stora dag i Almedalen känns lite futtig jämfört med vad som händer i Egypten. Svenskar som är vana att besöka Luxor och pyramider hänger nog inte riktigt med. Det stora hotet här hemma är Sverigedemokraterna. Dessa främlingsfientlighetens parti som sprider solk med sitt hat mot flyktingar och invandrare.

Ingen vet vad som hända komma skall. Vad rör sig i huvudet på egyptierna och vad blir konsekvenserna om det spårar ur riktigt ordentligt där? Vad sker i FN? Vad blir USA:s roll och hur ser omgivande länder på vad som sker i Egypten ett land som haft stor betydelse att skapa balans inte minst i Israel/Palestina-konflikten som är skör som den redan är. Vi har redan en härd i Syrien som producerat flyktingsströmmar och där Assad inte låter sig avsättas lika lätt som demokratiskt valde Mursi. 

Vid sidan ligger där Iran som ses som USA:s huvudfiende nr 1 och det härjade Irak som gränsar med sin krigströtthet och problemen kring Kurdistan och så Turkiet på detta. Jaha och i Afghanistan dit svenskar vallfärdat för att skapa stabilitet och har vi åstadkommit någon varaktig fred då?

På ett sätt är jag jävligt trött på allas krig här hemma mot Sverigedemokraterna då detta lätt är undanröjt om vi skiter i blockpolitiken och lär oss att samarbeta bättre. Nähej det går inte för det ska finnas ett "rödgrönt" block å så de där "Alliansen" som bara de kan ena sig med förslag och så regera med minsta möjliga marginal och oppositionen spretar åt alla möjliga håll.

Som grön världsmedborgare , nej "sverigevän" vill jag inte ta i min mun, är jag jävligt trött på att ignorera en vettig sak som Åkesson sa i sitt tal häromdagen. Varför kan vi inte ställa upp bättre i konflikthärdarnas närområde lika bra som vi tar emot långväga flyktingsströmmar som kommer till Sverige? Inget svar från något parti. Det är SD som ska bekämpas till varje pris och deras frågor lär bli obesvarade.

Ja de första som lär reagera i Eyptienkrisen lär bli alla utländska långivare, USA och utländska investerare med intressen i landet. De ser nog helst att militären tar över och någon form av underordnad samlingsregering för olika intressen får någon form av legitimitet att forma ny konstitution för Muslimska brödraskapet lyckades inte bli folkets representant i Egypten utan en ny despot kom till efter Mubarak som mest tänkte gynna sina egna.

På samma sätt ser jag misslyckandet med Alliansen i Sverige att de har inte lyckats bryta blockpolitiken som gavs i regeringsförklaringen att göra upp med S och MP i frågor som håller över valet. Det kommer att bli dess fall. Att sen en annan regering inte blir mycket bättre är ett annat problem. De regerar inte nu!

Inga kommentarer: