< div id=”header ”>< / div>

onsdag 19 juni 2013

Varberg lägger fram en ny bebyggelsestrategi och jag saknar MP i en fempartiallians!

Kommunfullmäktige i Varberg antog 18/6 ett beslut att det ska utformas en ny Bebyggelsestrategi Strategin innehåller förslag till principer för hållbar samhällsbyggnad, planförfrågningar, utveckling av verksamhetsområden, landsbygd och markpolitik.

Oftast frågor som bollas mellan byggnadsnämnden och kommunstyrelsen men där remisser utgår till andra nämnder och instanser. Där människor som berörs samt allmänheten brukar ha åsikter och överklaganden och synpunkter duggar tätt.

Själv tog jag i fullmäktige upp frågan för VEM man bygger snarare än VAR man bygger. Det finns översiktsplan som i stort anger hur det är tänkt och den brukar förändras var tioende år när verkligheten hunnit ikapp.

Den övergripande frågan de närmaste åren är att planera för ett underjordiskt tunnelbygge för Västkustbanan och en särskild tidning har delats ut till samtliga hushåll men går att läsa gratis på webben här. Refrenser finns från Trafikverket här och Varbergs Kommun här

Det är många bitar som ska passa in, allmänheten informeras och få en ordentlig förankring kring beslutet så vi inte fastnar i storstädernas trauma där partier och människor är i ständiga konflikter och där folkomröstningar visar på att politiker och väljare inte går hand i hand.

Det finns skavanker i det som varit de senaste femton åren med lokalt moderatstyre: det byggs för bilar som ska parkeras, det byggs för människor som har pengar, det byggs för äldre som är mer intresserade att konsumera mer än att producera, det byggs inte för unga, barnfamiljer och invandrare.

Jag har själv inget emot moderaterna som "styrparti" men saknar en ordentlig motpol i alliansen. Centern har en profil som landsbygdens parti vilket jag respekterar men i övrigt är det de "besuttnas" partier som bildar allians i Varberg. Innan ingick också SPI pensionärspartiet men om alliansen hade brytt sig om MP här hade de fått lite av den motpolen inom alliansen jag efterlyser....säger vågmästaren som var med i rödgröna styret 1994-1998.

Inga kommentarer: