< div id=”header ”>< / div>

söndag 9 juni 2013

MP på väg att överge grön ideologi för att bli ett gnällparti till vänster som gärna vill ha makt!

Bra inlägg av tre miljöpartister om Förbifart Stockholm som vill ha stopp för detta och man påpekar att S vill ha utbyggd kollektivtrafik och ändå vill bygga ut vägprojektet. Jaha och dem vill MP samarbeta med ? Kommer att tänka på hur man i min kommun har ett Ringhals vars kärnkraftverk som kan gå i 50-60 år, samtidigt byggs 150-meters vindkraftverk i Varbergs kommun. Varför då kan man fråga sig? Jo billigare el naturligtvis!


Ska dessutom de omdiskuterade trängselsavgifterna i Stockholm vara med och finansiera Förbifarten tycks MP gått in i fällan. MP:s kongress har vridit in partiet i en sits mellan V och S att det är en tidsfråga att partiet blir uppätet från vänster inte minst då allting som breddats i MP skett på vänsterns villkor. Det finns inte längre någon egen grön linje möjligtvis en röd tråd.

Vad gäller synen på tillväxt  med dagens parlamentariska system med de partier som finns i min egen kommun gått med på en ishall räcker det inte med att kompensera sig med att MP är för gröna tak och väggar på nybyggnation för att allting ska se trevligare ut. Det krävs en helhetssyn att går man med på tillväxt på ett område är det risk att det smygsparas på andra områden som inte märks. Exempelvis nerdragning av underhåll i fastighetsbestånd som långsamt förfaller, nerdragning på tjänster som inte märks för att politikerna inte vill diskutera  för det ger inga röster.



Förhoppningsvis kommer MP:s ledamot i socialnämnden i Varberg på mitt initiativ att lyfta frågan 20 juni varför vi bara har en budget- och skuldrådgivare i en växande mellanstor kommun när behovet är enormt för åtminstone en till.Märk väl också att ansökningar för skuldrådgivningar inte behandlas av kronofogden förrän efter tre månader efter de lämnats in då alla handläggare är upptagna.

Samtidigt ska kommunfullmäktige på ett annat sammanträde den 18 juni ta ställning till isbanemaskiner för 1,5 miljon då vi lika gärna kan köpa in två då det nu snart är klart med en ishall till. Snyggt?

Frågan är var miljöpartiet hamnar med att kriga med V om vänsterrösterna och att undvika debatten om tillväxt. I pragmatisk politik måste man kompromissa men då ska det stå klart att kompromissen är av jämbördiga parter inte för att få inflytande för personlig del. Vad händer om miljöpartiet får maktposter på riktigt? Klarar man det? Nej inte utan att kasta hela den gröna ideologin överbord tror jag för MP idag saknar hållning och helhetssyn på alla nivåer idag

Inga kommentarer: