< div id=”header ”>< / div>

torsdag 13 juni 2013

MP i en alliansregering är värre än att svära i kyrkan idag!

Finns det chans att Fredrik Reinfeldt plockar in MP i regering ? Nej inte om SD blir tungan på vågen och det blir samma ställning som nu att alliansen blir större än rödgrönt. MP har på sin senaste kongress gjort en tydlig vänstermarkering vilket block de tillhör och vill samarbeta med.

Blir det socialistisk majoritet vill M tydligt se vad S gör och tvingas att ta in  BÅDE V och MP i regering. V kommer inte att tolerera eller släppa fram en minoritetsregering typ S+MP som i stort sett driver en "borgerlig politik" och med otydlig agenda i regeringsförklaringen.

Jag tycker det är bra att Fredrik Reinfeldt inte ser det som ett självändamål att vara regeringschef utan ett tydligt underlag i riksdagen att utgå ifrån. Bättre att låta den "röda halvan" ta över om de tror sig kunna regera bättre vilket inte är alldeles säkert. Inom alla tre "rödgröna" partierna finns de med överdriven tilltro till det här med regeringsbyten att det snabbt kan bli en regeringskris.

Jag förmodar att det första testet kommer i höstbudgeten där alliansen måste få fram en tydlighet då det är valår nästa år med det underlag som idag finns i riksdagen. Det som förvånar mig är att det trots allt varit många prickningar i KU (egentligen inte konstigt Peter Eriksson är ju KU-ordförande) men inte mycket tillstymmelse till misstroendevotum.

Blir det någon skillnad mer än för de direkt inblandade? Är det inte så att vi styrs av omständigheter i vår egen vardag, tillfälligheternas nycker, oron i vår omvärld, ekonomiska realiteter än långsiktigt tänkande. I så fall hade några svurit i kyrkan mer än vad de gör idag.
Skicka en kommentar