< div id=”header ”>< / div>

onsdag 12 juni 2013

Låt hela Sverige leva och inlemma inte landsorten i något Skansen!

Nu är Reinfeldt en ny Persson. Ja trött, sönderregerad, initiativlös och saknar fantasi. Nu erbjuder han att släppa fram en rödgrön ministär OM dessa gör detsamma för att få bort SD:s inflytande över regeringsbildningen.

Nu är det ju så att Västra Götaland styrs på detta viset för att M inte var speciellt intresserad att få ihop det i alliansen med SD som vågmästare och "rödgröna" har ju lyckats styra där TROTS att de är i minoritet. Nu kan ju SD och alliansen förutsatt att de är överens kunnat blockera en del önskemål från främst från V och MP som tvingas föra en "borgerlig politik". Mycket möjligt att M vill tvinga fram både V och MP i ansvarspositioner vilket egentligen inte S är jätteintresserade av.

S är nog mer intresserade att flirta in sig hos folkpartiet för att slita sönder alliansen och samtidigt få distans till de mer vänsterorienterade V och MP som kan sabba för S att ta "mittenväljare". Ett mer homogent rödgrönt samarbete har av främst moderaterna vänts till en fördel för dem själva. Frågan är om alliansens småpartier är så intresserade av detta. Gamla MP-väljare i mitten kan bli ett villebråd att fånga in OM t.ex. centern åtminstone på mellanstora och mindre orter återgår till att bli den mer gröna folkrörelse det en gång var.

Frågan är hur mycket valet i Stockholm ska dominera framöver. Förbifarten som slukar oerhört med pengar borde inte vara en fråga för landsortens centerpartister att fullfölja. Nu sägs alternativet vara utbyggd "kollektivtrafik" för samma summa så till slut handlar det om att stockholmarna oavsett parti är sig själva nog. Valet sägs vinnas i Stockholm men varför ska vi i landsorten vara ett bihang  för vad storstadsborna tycker? Jag tror den förenklade bild att allting är centrererat ur någon slags Skansen-bild måste brytas.

Nej jag talar inte om någon ny gröna vågen-rörelse men det är ganska tröttande att våra tre storstadsregioner Stockholm-Göteborg-Malmö tycks bilda modell för hur Sverige ska se ut. Låt hela Sverige leva fanns det något som hette en gång. Men det var då det. Nu är det höghastighetståg som gäller i raketfart!

Inga kommentarer: