< div id=”header ”>< / div>

onsdag 8 maj 2013

MP:s önskeregering verkar rätt grå!

Aftonbladet AVSLÖJAR att Stefan Löfven i höst kommer att utses till Miljöpartiets statsministerkandidat. Å fan han sitter inte ens i riksdagen och det var ju ett gundkrav ens för att bli GRÖNT språkrör. Dessutom sneglar MP på folkpartiet...jo jo mycket NATO, upprustat försvar och mera kärnkraft.

Ja folkpartiet är lojal alliansen och sossarna är lojal sin ledare inget nytt och märkvärdigt. Det är ingen nyhet heller för Makthavarna om ett scenario där MP bildar länk mellan socialdemokraterna och folkpartiet. Jag tror jag häpnar över spekulationerna.

Möjligen har MP förläst sig på området skolan och vill ha en frivillig abdikation av Björklund som dessutom ser möjligheter inom området med just S och MP i en bred överenskommelse. Frågan är om trianguleringspolitiken gått så långt att allting ska göras upp i interna upgörelser mellan partierna och vad väljarna ska rösta på i valet?

Spekulationerna att MP ska utse statsministerkandidat Löfven kräver nog tydliga avsiktsförklaringar hos både S och MP på kongresser och inte i hemliga rum. Än så länge har dessa parrtier som enligt Löfven i partiledardebaten "lagt 15-16 budgetar ihop " inte kunnat enas ens om en vårproposition. Nära skjuter ingen hare men först inväntar en MP-kongress som kanske visar om det är den grå vägen som ska banas eller den gröna.

Inga kommentarer: