< div id=”header ”>< / div>

onsdag 10 april 2013

Se fram emot pension eller se fram emot ett långt arbetsliv - det är frågan?

Läser som hastigast om pensionsutredningen där fem partier ingår varför inte åtta? Det handlar omn förändringar så vi kan välja att jobba längre. Jag har två avvikande reservationer vad gäller utredningen.

1) Varför ingår två partier som i olika mätningar verkar falla under spärren men inte tre som sitter i opposition? Det handlar ju om framtida beslut som ska gälla efter nästa mandatperiod.

2) Enda slutsatsen är att det bara är lösningar förknippade med ålder inga andra. Det finns ingen automatik att de som börjar jobba tidigt uppnår pensionsåldern. Det finns ingen automatik att de med avbrott i arbetslivet får en vettig pension.

För egen del har jag i dagsläget en pension a 9000 kronor vid 65 år före skatt. När jag är 65 avskrivs samtidigt  mina lån till CSN då är jag 65 år. Jaha men jag kanske vill arbeta då med någonting inte bara pyssla i en kolonilott, spela boule eller bridge eller sitta i stadsparken och mata duvor?

Däremot har jag inget emot att ha någon slags pension som basinkomst och sen jobba extra. Idag går ju inte det med försörjningsstöd då alla sidoinkomster ska kvittas och lönar sig inte för de med höga bostadsbidrag för då minskar ju det.

Det här med att påverka i samhällslivet eller pussla ihop sitt liv i detta systemet tar upp tid och det krävs framförhållning. Det finns de som har sitt på det torra ett bekymmerslöst liv och de som måste trolla. För övrigt har ju de ingående partierna i pensionsutredningen exkluderat att de med annan politisk uppfattning inte har med saken att göra. Tack för den passningen - alltid redlös!

Inga kommentarer: