< div id=”header ”>< / div>

måndag 15 april 2013

Det nya Sverige kommer att bli tufft och framtidsutsikter för vissa grupper kan bli krävande!

Vårproposition men en allians som oroligt sneglar hur oppositionen gjort? Sänkta prognoser och taktisk pessism präglar regeringen just nu. De jobb som kommer att finnas får man flytta till och de kräver utbildning.

Jag tror aldrig det känns så svårt för den som går ut skolan med ofullständiga betyg att säga för fan ta några år till på skolbänken. Vi har ett land med nya förlorare i en ny generation som växer fram om de inte fnner något jobb att gå till. Jag hade ju turen att vara ung en tid då det var att vraka och välja och ingen speciell utbildning krävdes bara att hänga på.

Finnansministern Anders Borg
Den andra förlorargruppen är den över 55 men som inte uppnått pension som befinner sig i det förbannade fas 3-systemet som kallas jobb- och utvecklingsgarantin. Om det är dystra framtidsutsikter är denna grupp satt under ännu värre press. De är inga man satsar i onödan på vad gäller studier, har svårt att flytta dit jobben finns av olika skäl, har åldern emot sig rent fysiskt och vars kunnande är förlegat i många fall.

Vi har också de som byggt upp sina liv efter tvåpartsförhållanden på lån, jobb som alltid finns, barn som ska tryggas vars förhållanden skakar och de separerar. Mamma, pappa barn fungerar alltid när allting pekar framåt men börjar det kärva och det inte är småbarn längre så kan det bli tufft för många när fasaderna spricker.

Rent politiskt tycker jag det är rätt att avkräva svar hur oppositionens alternativ ser ut. Det var ju faktiskt ett rödgrönt alternativ så sent som valet 2010 och på vars mandat V, S och MP sitter på i riksdagen. Sen huruvida regeringens allians är torpederad i nästa val frångår inte att den faktiskt är regering idag och något nyval efter misstroendevotum har inte hållits.

Inga kommentarer: