< div id=”header ”>< / div>

tisdag 5 februari 2013

Det krävs mer solidaritet för en human flyktingpolitik!

När M nu fått disharmoni att när i riksdagen stå bakom en generös flyktingpolitik är det lätt att inse att man i kommunerna ligger närmare SD. vad gäller verkställigheten. Staten står visserligen för kostnader de första åren men sen ska ju allt rulla som tåget. Det kan man ha en positiv syn om och likadant att flyktingar ska kunna återvända till sina ursprungsländer och allt blir bra igen och man bygger upp sin nya tillvaro där.

Självklart finns det politiska skäl bakom moderaternas utspel. Inte minst hade det synts offentligt när kommunråden radar upp sig från olika kommuner att de vill ha mer pengar och förlängningar i avtalen med statligt bistånd förr eller senare. Bättre att avisera nu då SD stiger i opinionen, det finns en migrationsuppgörelse och att stävja flödet till SD som allt mer tränger sig på och ökar trycket på alliansen.

Det finns en obalans mellan kommunerna vad gäller mottagningen av flyktingar. Det finns en obalans vilka länder flyktingarna tar sig till och inte minst kan ingen regering garantera någonting då det är en ekonomisk kris som härjar i vår omvärld där det kan ta hus i helsike om vi inte håller tungan rätt i mun.

Alternativet för M är att göra upp med sin tidigare partner i flyktingpolitiken på S villkor och då får vi ta hårdare krav på arbetskraftsinvandring i det paketet med i beräkningarna. Dock är det ett önskeläge för småpartierna i alliansen ihop med MP att säga aja baja till M att nu är ni på väg att lämna uppgörelsen. Men ingen vet idag vad det blir för valresultat 2014 och hur vår ekonomi ser ut då samt inte minst vilka frågor som kommer att avgöra valet. Vi vet att SD får en nyckelfaktor i den valrörelsen och det är illa nog!

Inga kommentarer: