< div id=”header ”>< / div>

torsdag 3 januari 2013

Vem ska vi skylla på och vem ska ta ansvaret?

När unga fastnar i fas3 reagerar t.o.m. ungdomsförbunden. Det är en filtrerings- och sysselsättningsåtgärd där endast 15% får en vidare chans att komma vidare. Resten snurrar omkring eller placeras vidare. Kommunerna har egna projekt där de omöjliga placeras och olika bidrag får sökas för att det ska gå runt men man blir ingenting mer än sysselsatt.

I ett uttalande gör Mats Pertoft (MP) ett trendbrott att det inte bara är att öppna dörrar om inte kommunerna får någon beredskap för detta att ta emot invandrare eller andra grupper där det kan uppstå problematik här inte utpekat.Frågan är hur länge staten ska ta ansvar och pådyvla kommunerna ansvaret? Det gäller i arbetsmarknadspolitiken, bostadspolitiken och inom barnomsorgen.

Det kommunala självstyret mot individen mot statens ansvar. Vi kanske ska skylla på USA och dess skuldsättning eller han Assad i Syrien? Eller Kina och Ryssland att de lagt in veto i FN:s säkerhetstråd? Varför inte skylla rodvdrift inom gruvnäringen på bristande minerallag och arbetslinjen?

Själv skyller jag på tillväxtsamhällets konsumtionshysteri som övergripande ideologi med arbetslinjen som medel och att MP inte tagit ideologisk ställning utan ska flumma omkring som ett socialliberalt grönparti som ska vara det bästa andrahandsvalet men genom positionsletande försöker orientera sig så det passar alla karriäristerna inom partiet så de har olika valmöjligheter.Lätt för mig jag står ju utanför positionerna och slipper ta ansvar mer än nästa val då jag kan avstå eller rösta.

Inga kommentarer: