< div id=”header ”>< / div>

lördag 22 december 2012

Budgeten redan satt ur funktion och utanförskapet finns redan där!


Borg har två bekymmer att vara trovärdig i budgeten men samtidigt tillgodose sina allianspartier utrymme för sina önskemål. Dock är det inte trovärdigt att en splittrad opposition avgör vad som är rätt och fel när de är uppdelade i för och emot bolagsskattesänkningen dock inte lika mycket. Problempartierna i alliansen är dock C och KD som båda pendlar på 4 %-spärren i olika mätningar.

Centern har en lång trend präglad av otydlighet var partiet står och ska vara lika mycket stadsliberal som landsbygdsromantisk vilket ger en kluven bild av partiets trovärdighet men alliansparti är de i vilket fall som helst. Precis som MP ska nu C välja att urbanisera sig där väljarna finns vilket blir ett eldprov för Annie Lööf.

Ser man till oppositionen fanns det fyra budgetalternativ till alliansen och hur trovärdigt är det när tre av dem gått till val en gång 2010 att vilja regera tillsammans? Nej det finns ingen trovärdighet där heller vilket ytterligare stärker SD som landet tredje största parti i opinionen.

När MP som ÄR landets tredje största parti förbehåller sig öppet att vara vad som helst framöver i regeringsbildningar, stå utanför och mittemellan så framstår partiet som ett bra andrahandsval. Det är dock förstahandsvalet väljarna röstar på och många väljare riskerar att förloras om allting kretsas kring kris i alliansen var stödröster ska tillämpas ev alliansregistrering som valbeteckning blir fokuset. Det var där MP förlorade "mittenväljarna" just i slutet på valrörelsen. MP tillhörde ju andra sidan redan med känt resultat.

Vad som är mest bekymmersamt än partiernas positionsbestämningar är att inget av dem tar utanförskapet på allvar utan allting handlar om människor som redan finns i arbetslinjen. Har du inte en lön OVANFÖR existensminimum är du inte vatten värd. Likadant gäller alla skuldsatta med inkomster där du endast har ett förbehållsbelopp att suga på. Vi skiter i den där 50- och 100-lappen hit eller dit som partierna tävlar om för att skilja ut sig. Dock det som gemensamt gagnar oss alla skulle vara värt en röst.

Inga kommentarer: