< div id=”header ”>< / div>

onsdag 17 oktober 2012

Miljö- och hållbarhet inneord i den svenska politiken!

Läser Schlaugs blogg om hur flykting- och invandrarfrågan påverkat den svenska politiken. Jag tycker däremot inte att MP med sin positiva syn på invandrare kryllar av det på sina tidigare listor. Det har väl framförallt yngre kvinnor som varit en speciell målgrupp MP fokuserat på?

För övrigt tycker jag att partierna från att växa underifrån blivit mer varumärkesinriktade och man konsulterar undersökningar och vetenskapligt expertis för att belägga sittt budskap.

Ibland känns man då som en övermogen frukt som borde komposteras genom sin politiska aktivitet och ekonomiska situation? Har jag något berättigande överhuvudtaget som avdankad halvaktiv politiker vit man i fel ålder och ett underskott i den kommunala delårsrappporten? Tror inte det mer än som konsument jag är viktig för det dyker upp reklambudskap med erbjudanden hela tiden som riktar sig till just mig.

Glädjande är att HD i striden om Ojanareskogen beslutat om inhibition och ett tillfälligt stopp i avverkningen tills allting är fullständigt utrett. Fortsättning följer. Naturen är värd att räddas framför fortsatt "ohållbar konsumtion".

SNF tycker att nya partiledare ger miljöfrågorna ett lyft. Det är ungefär som Per Gahrton definerar hur grönt det nya MP-programmet är.

Hur förhåller sig det svenska Miljöpartiets programutkast till de universella gröna grundbultarna?
Samtliga gröna grundvärden nämns minst en gång i MP-utkastet. (Antal gånger inom parentes):
* Hållbarhet (23).
* Ekologi (14).
* Livskvalitet (14).
* Mänskliga rättigheter (7).
* Feminism (4).
* Biologisk mångfald (4).
* Ickevåld (3).
* Kretslopp (2).
* Rättvis handel (2).
* Självtillit (1).
* Deltagardemokrati (1).
* Global solidaritet (1).

Om det blivit inflation i ordet miljö är det likadant med ordet hållbarhet som ALLA partier i min kommun håller högt så är det sånt som avviker och ger skillnad som fokus bör läggas på. Men jag har väl fel som vanligt. Kör mainstream och var kompis med alla bara inte med mig. Jag håller mig på min kant.

Inga kommentarer: