< div id=”header ”>< / div>

fredag 26 oktober 2012

Gomorron MP ska det vara rödgrönt eller ihop med alliansen?

Gomorron MP rödgrönt eller blocköverskridande? Ja anledningen är att enligt DN/Ipsos när SD rekordhöjder och rödgrönt är "större" än alliansen men SD ger ändå tillsammans med alliansen att detta ändå är en minoritet.

MP når "valresultatsnivå" och hamnar i en "finsk sits" att partiet trots detta kan välja att ingå i en regering eller  delta i ett läge där det inte finns någon naturlig majoritet och alla är möjliga regeringspartners (i Sverige dock utan SD).

SD är partiet som växer trots att ingen har direkt samarbete med dem. De är motpolen i invandrarfrågor och det är det särskilt mycket nu då konflikter gör att flyktingströmmen är de högsta på många år. Samtidigt har OCKSÅ alliansen misslyckats att föra en arbetslinje som vidgat klyftorna till utanförskapet.

När MP fått mer inflytande i politiken tycks samtidigt SD som egentligen är regeringens "stödparti" fått det "folkliga" stödet hos "missnöjesväljarna". MP filar in sig som ett "mainstream"-parti och SD har ännu inte behövt göra det även om partilbossen Jimmy Åkesson vill muta in någon slags "nationalkonservatism" som ideologisk bas.

Jag har min åsikt GLASKLAR. Lämna en gång för alla det rödgröna mischmaschet och följ upp uppgörelsen som varit framgångsrik när det gäller migrations- och flyktingpolitik ihop med alliansen med andra uppgörelser.

Vad har rödgrönt åstadkommit i praktiken? Jo att jag kommer att lämna MP ganska snart om man fortsätter "mainstrema" som ett parti som flummar sig fram för att sen återställa antingen en S-ministär eller upprepa ett nytt rödgrönt samarbete där V  ingår. Då har jag inget i miljöpartiet att göra. Jag vill se något NYTT i politiken.

Inga kommentarer: