< div id=”header ”>< / div>

måndag 23 juli 2012

Välj rätt elbolag! Jag väljer "grönt"!

Kollade ett av mina tidigare elbolag där jag uppmuntrade att välja det som är grönast. Själv har jag sen 2009 bytt till ETC .el och avtal med dem. De har i sin tur avtal med Falkenberg Energi som skickar elräkningen men blir inte av med Varbergs Energi som bedriver näthandeln.

Hur man vrider det är det problem med att gynna kärnkraften eller vindkraften på land. Det är också ett problem att välja dyrare el än den elzon man själv tillhör men det kommer att jämna ut sig i länga loppet. Jag vill tänka långsiktigt men har inte möjlighet till egen el än.

På stark frammarsch är solenergin men det är inte aktuellt för mig och är inte var och ens val boende i en biståndslägenhet mittistan. Vi tillhör fortfarande ett samhälle som bygger på tillväxt och det är inte samma som att öka för hållbarhet. På sommaren samlar vi inte i ladorna för hösten utan det är semestrar med resor och konsumtion som gäller. Hemmet står kvar men avkoppling och nöjestripper kan se olika ut. Jag har iaf gjort det lilla jag kan göra. Valt det elbolag som är grönast för mig.

Inga kommentarer: