< div id=”header ”>< / div>

torsdag 22 mars 2012

Ung företagsamhet - framtiden!


En intressant företagsmässa arrangerades i Varberg 22 mars riktade till ungdomar i Sparbanksshallen. Några av utställarna var ungdomar som ville satsa på samåkning och finns även på facebook. Tamigdit.se samt en hemsida.

Det fanns mycket smått och gott bland utställarna och jag fick putsat skorna för 10 spänn med kvitto. Det såldes allt möjligt och även om inte allt var superkommersiella idéer var det ändå en känsla av att det går att göra affärer på det mesta även om inget går direkt att leva på.Frågan är om inte dagens strömlinjeformade storskaliga samhälle dödar det mesta i företagsidéer då allt krockas med lagar, bestämmelser, krav och sociala skyddsnät.

Men jag gillade idén med SAMÅKNING då det i stort sett gäller att pussla ihop människor som inte vet om varandra och att sammanfoga dem förenar nytta med lite nöje. Mycket nöje satsar ändå politikerna i Varberg på genom att bygga en ishall till stora pengar. Tänk vad en bråkdel av de pengarna kunde hjälpt kreativa nyföretagande istället.

Inga kommentarer: