< div id=”header ”>< / div>

fredag 2 mars 2012

Kärnkraft eller vindkraft?


Det finns 194 skäl att att inte satsa på kärnkraft och danskarna som inte har kärnkraft satsar på havsbaserad vindkraftspark utanför Anholt.Kärnkraften har fortfarande allt för mycket utrymme i vårt energisystem. Utbyggd kärnkraft utan subventioner lär bli svårt. Under tiden är det den landbaserade vindkraften som utvecklar sig mest i energisystemet till förtret för fågelskådare och fladdermusvänner.

Vindkraftens påverkan på Fåglar och fladdermöss (2min) from Naturvårdsverket on Vimeo.

2 kommentarer:

sl sa...

Det finns ett enda bärande skäl för att satsa på kärnkraft; den levererar elström. Det finns ett enda lika säkert skäl till varför miljömuppens plädering för vindkraft ska ignoreras; den levererar för lite el, och ingen alls när det inte blåser, tex vid en massa minusgrader.

Dessa vå energiformer står inte mot varandra, vindkraft kan inte ersätta kärnkraft. Alternativen till kärnkraft är kolkraft eller att frysa.

Danskarna skrattar ut de dumma svenskarna. Efter att ha lagt ner två fungerande kärnkraftverk har vi tvingats till elzoner, så att priset på danskarnas kolkraft stiger till för dem behagliga nivåer när vi tvingas importera.

Enda fördelen är att så många blivit brända av sosse-miljöparti-experimentet att de aldrig blir valda igen.

Anonym sa...

Danskarna har 10 ggr så högt koldioxidutsläpp per kwh. Varför ska vi följa efter deras flum istället för att försöka rädda klimatet?