< div id=”header ”>< / div>

tisdag 10 januari 2012

Ökad misär banar väg för block-konfrontation!


Är MP fast nu i blockpolitikens triangeldrama.. Att växla röster inom respektive block är lättare än blocköverskridande röstvinster.När jag ser problem som hemlösheten jag själv är hemlös i statistiken och arbetslösheten (jag är där också)i synnerhet för äldre tar jag mig en rejäl funderare hur jag kombinerar detta med att ha miljön som huvudfråga.

Ett växande V som kombinerar rädslan att välfärdssystemet rämnar och ett nyvaknat intresse att ta tag i klimat-och miljöfrågor känns bra men är ändå inte med automatik ett parti för mig.Jag är inte speciellt förtjust i blockpolitiken och tycker inte heller om det sätt rödgrönt uppträdde i valrörelsen. Det var väl främst Ohly som ville ha ett tydligt rött "de svaga i samnhället" och ett MP som ägnade sig åt "miljö" och överlät de sociala frågorna till V.

Jag tycker att partier ska ha en HELHET och inte ägna sig åt att nischa grupper.När MP väljer grupper och kategorier nu verkar det vara speciellt högstuderande, yngre kvinnor, storstadsbor,medelklass...geografiskt likt folkpartiet.Känner tydligt att MP hamnar i situationen att då också tävlar att bli bästa juniorpartner till S som FP är till M.Det är ganska tydligt om MP ska behålla sina höga siffror är partiet fast i det block det ändå gick till val med men man har inte lyckats bredda politiken utan har fortfarande "klimat och miljö" som sina bästa frågor. MP har ambitioner att bli ett skolparti likt folkpartiet men varning för att lämna fältet fritt åt de "svaga" till vänstern.

Inga kommentarer: