< div id=”header ”>< / div>

måndag 23 januari 2012

MP:s rådslag om tid går vidare!


Läser partisekreterarens Anders Wallner i MP:s redovisning av RÅDSLAGET OM TIDEN som nu blir underlag för ytterligare diskussioner och ställningstaganden.

"Våra medlemmar vill arbeta för att med olika metoder sänka arbetstiden (stöd av 70-75% av deltagarna), öka flexibiliteten att själv råda över sin arbetstid (85%) och arbeta för minskat utnyttjande av arbetstagare (80%). Dessa tre perspektiv blir nu tre tydliga ben i den här delen av vår arbetsmarknadspolitik."

Jag funderar lite på hur olika vi är i olika skeenden vad vi själva prioriterar genom livscykeln och hur det står i samklang med andra önskemål.Självklart kan inte alla få allt tillgodosett samtidigt och några grupper måste kompenseras vid generella reformer. Frågan är också vilka som har egentliga val i sin arbetssituation.Den arbetslöse har knappast stora val och den som är på vippen att bli arbetslös kräver nog inte särskilt mycket.

Detta blir ett bra underlag för fortsatt diskussion och motreaktioner kommer säkert från de som vill att vi sammantaget arbetar mer.Sedan skulle jag gärna vilja ha ett underlag vad den tiden används till som betraktas som "fri".Jag ser helst att de som har embryon för "egen verksamhet" och som har småbarn ges möjligheter.Men det är en annan femma. Rådslagets utslag i pdf-fil

Inga kommentarer: