< div id=”header ”>< / div>

onsdag 4 januari 2012

Egointresset och höjda bensinpriser!


Kanske var en höjning av skatt på bensin en orsak till valförlusten för framför allt S 2010. Å andra sidan är det inte många som hörs nu när bensinen höjs med 35 öre? Oljelandet Nigeria har nyligen dubblat sina bensinpriser då de exporterar oraffinerad olja och tvingas importera raffinerad bensin. Vad som är bra för landet brukar aldrig vara populärt hos folket där egointressen går i första hand.

Vad gäller målen med skatter och höjningar där det kan se olika ut, men löftet från de rödgröna partierna i valrörelsen var att på något sätt kompensera glesbygd och mindre orter. Jag själv har inom en km 4 stycken apotek för att ta ett exempel på en annan kritiserad reform som blivit mer marknadsanpassad samt flera mataffärer som börjat sälja vissa apoteksvaror.

Att mindre livsmedelshandel slås ut kan vi också konstatera oberoende av stad och land. När nu Gekås ökar ytan och dubblar livsmedelsutrymmet i Ullared är de nog redan okänsliga för att bensinpriserrna stiger. Så länge Gekås går bra kan väl ingen klaga mer än norrlänningarna?

Regn och vind sänkte elpriserna i december.Men hur går det då med skatten om inte konsumtionen ökar? Jo det bestämmer egointresset som klagar så fort de höjs. Är det inte bättre att skylla på vädret då än politikerna eller sitt eget beteende? Läs även denna blogg av essbeck som ger en del att fundera på.

Inga kommentarer: