< div id=”header ”>< / div>

tisdag 20 december 2011

Bor jag i en Eko-kommun?

Att bo i en eko-kommun behöver inte betyda att Varberg där jag befinner mig är bäst i Sverige på området. Snarare att kommunen tappar i förhållande till andra kommuner.Vi är inte ens bäst i Halland utan har försämrat placeringen i miljörankingen sen tidigare år. Varberg är bra på andra områden som turistkommun,kärnkraftskommun att producera atommärkt el och en massa annat.

Kommunen styrs av alliansen i egen majoritet men S är största partiet och har stort ansvar att kunna påverka offensivt. MP finns som ett bihang nånstans men det är centern som är tredje största parti och ingår i alliansen. Stort fokus i kommunen har inte varit miljöfrågor utan om hamnen ska flyttas, ishallsbyggnation,kulturhus och planer för simanläggning samt framgångsrika klubbar som innebandyklubbarnas behov av hallar och fotbollsklubbarnas krav på konstgräsplaner och Påskbergsvallens utbyggnad till högre division.

Att nå ut med "miljöbudskap" kräver engagerade miljöpolitiker som inte splittrar upp sig.Men det finns gott om frågor både inom skolan och äldreomsorgen att fastna i då inget är perfekt nånstans. Det behövs FLER eko-politiker inte mindre och är de gröna också desto bättre!

Inga kommentarer: