< div id=”header ”>< / div>

lördag 17 december 2011

Är Schlaug eller Fridolin språkrör i MP årsmodell 2011?

Tydligast ser man detta i rådslaget om tiden där Gustav Fridolin och Valter Mutt vill ge människor mer styrning över sin egen tid. När sen Valter Mutt i en annan artikel går ut och kritiserar sin medbroder Gustav för ett Aktuellt-uttalande frågar jag mig om det är Birger som är denna grupps språkrör? Att MP inte är samma gröna vågen parti som 1981 år 2011 står ganska klart. Frågan är om vi kan leva på nostalgi? Självklart måste Gustav Fridolin forma sitt eget lag.Han är ju partiledare....öhh förlåt språkrör ett SJÄLVKLART sådant!!

2 kommentarer:

suruvaippa sa...

Citat ur Dn:s artikel:

"Det är föga konstruktivt när ett språkrör (Gustav Fridolin i SVT:s ”Aktuellt” i onsdags kväll, se bakgrund) går ut med ett budskap som går stick i stäv inte bara med partiets grundvalar utan även med den förda politiken. Miljöpartiet har inte en partiledare, vi har språkrör. Språkrörens uppgift är, enligt våra stadgar, att ”företräda partiet och föra ut dess åsikter”. Det är en roll som kräver respekt för medlemmarna och återhållsamhet med egna högst privata åsikter. Vi föredrar den öppna process som karaktäriserar vårt parti."

Paoist sa...

Jag är rätt säker på att Fridolin faktiskt företräder vad medlemmarna tycker. Diskussionen i makten om tiden verkar vara tydlig i det att alla gärna ser en minskning av arbetstiden MEN få tycker en generell sänkning av normalarbetstiden är bästa vägen.

Schlaug har mycket inspirerande tankar och idéer men problemet är att så fort de skall konkretiseras till motioner som röstas igenom och påverkar hela sverige så blir det uppenbart att de inte alltid är helt genomtänkta.

Vad gäller arbetstiden så är det högre prio på en grön skatteväxling där miljökostnader blir en del av priset på varor och tjänster och dessa pengar sedan används för att sätta folk i arbete med den gigantiska gröna omställning av samhället som vi står inför.