< div id=”header ”>< / div>

onsdag 16 november 2011

Det kostar på att vara trägen och driva frågor!

Den 15/11 satt jag på ett fullmäktigemöte i Varberg som varade io elva timmar som behandlade budgeten samt en motion om ekomat. Lustig uppläggning att inte behandla motionen först då den hade koppling till budgeten som togs strax före. Min roll var att sitta på läktaren men då mötet varade länge med folk upp och ner i talarstolen kom jag in när omröstningarna skulle börja som ordinarie.

Det här med hur man lägger upp det vettigt är mycket att tänka på. Det är tradition sen jag lämnade politiken 1998 att S har ett förslag och alliansen har ett annat i Varberg. Partier som varit lite särskiljande har sen dess varit V och KD och heta debatter har stått mellan dessa två partier. Vårdnadsbidraget som nu finns i Varberg har varit en sån fråga att tvista om. En annan återkommande fråga har varit ytterligaren en ishall eller inte. En fråga som nu är ur världen då samtliga partiier gått med på detta till en kostnad på 68 miljoner.

Miljöpartiet som nu sen 1998 fått en ordinarie i kommunstyrelsen har insett att det är bra att lägga eget budgetförslag än att vara vingelpetter mellan vänster/höger varje gång det blir budgetmöte. Alternativet har tidigare varit att svälja S eller Alliansens förslag. I voteringen blev det som tio små negerpojkar att då V hade ett separat förslag att förslagen slogs ut efter storleksordning och vem som är i majoritet. Fast det kunde varit intressant om MP suttit i majoritet om inte dess förslag hade varit motförslaget i slutändan än S(?). Politik är de möjligas konst och det gäller att vara trägen det visar de partier som drivit både vårdnadsbidrag KD och ishall S att det kostar på. Båda partierna lider väl lite kräftgång nu i opinionen?

Inga kommentarer: