< div id=”header ”>< / div>

fredag 26 augusti 2011

Spara eller Slösa?

Medan Anders Borg sätter upp varningsfinger om ekonomin skriver Håkan Juholt och Tommy Waidelich om samling för ökade investeringar för att hålla hjulen surrande. Samtidigt kommer en opinionsmätning från Synovate om fyra partier under spärren och ras för miljöpartiet som trots det är tredje största partiet.

Så fort det handlar om ekonomi har jag en känsla av att inte hänga med de större partierna. Den "tredje kraften" måste till slut ta ställning om den ska göra upp med regeringen eller hänga på Juholt-tåget. Det kan bli ett svårt dilemma att vara regeringsmöjligörare med större inflytande än KD eller bihangsopposition till S men ändå stå för sin politik. Det kan ta kraft om inte Miljöpartiet innan har väl förankrat sina ställningstaganden i de egna leden!

2 kommentarer:

Stephen sa...

I en kris skapad av statliga skulder är botemedlet knappast att låna pengar för att hålla ekonomin rullande.

Anonym sa...

Budskapet från Regeringen är tydligt att löntagare ska vara återhållsamma med sina lönekrav. Det sias om regression ända fram till att avtalförhandlingarna är klara. Ge löntagare ett rejält lönepåslag så ska ni se att det blir fart på Sveriges ekonomin.