< div id=”header ”>< / div>

lördag 20 augusti 2011

MP anger tonen för att förhandla med regeringen!

Debattartikel i DN markerar Gustav Fridolin och Åsa Romson språkrören i MP ut riktlinjer för vad miljöpartiet kan tänka sig att göra för att samarbeta med regeringen i för frågor. Särskilt pekas infrastrukturen, bostäder och skolan ut för områden där nytänkande och investeringar bör ske. Vad som kan påverkas eller inte påverkas återstår att se men Anders Borg finansministern presenterar höstbudgeten 20 september och då ligger samtliga i regeringen ingående partier bakom förslaget. Högre lärarstatus, upprustning av bostäder och skolor och underhåll i järnväg är väl kända krav och det som återstår att se är hur det hela är tänkt att finansieras då det nu talas om att investera för framtiden.

Är det månne fortsatt tillväxt i tillväxtsamhället med fler i jobb frågar jag mig när har vi nått Peak Status då det handlar om en grupps lönenivåer och villkor, lokaler som ska rustas upp och en järnväg där transporter av gods och människor ska ske. Mer kunskap till vad? Bättre lokaler till vem? Tryggare och mer transporter för vems behov? Det går nog att få deal med regeringen men en hel del avgörs i kommunerna som inte går via statsbidrag där sker andra prioriteringar en del genom svenska folkets plånböcker och så har vi dem som inte fått del av jobbskatteavdragen. Vi som sitter utanför och tittar på som statister får väl fortsätta att lukta blommor under korkeken för det är fortfarande tekniken som är alenarådande mer än att få igång ett samhälle där alla ska vara med. En del av notan kommer att läggas på morgondagens intäkter och frågan är om de som drar nytta av detta kommer att dela med sig. Jag tror inte det!

2 kommentarer:

beacon sa...

Bra, Ringborg!
Har å annan plats pekat på vikten av deklarationen att 'aldrig bli ett femte alliansparti' - bättre hade varit att stryka 'femte'!
I övrigt efterlyser man intentioner att minska arbetstider och att sträva efter minskad s k 'ekonomisk' tillväxt eller helst vända denna nedåt!
Kent Åsberg, Vellinge
http://beacon.se

Paoist sa...

Håller med om att MP alltid kommer vara mer än stöd åt högern. De blå kan om något stödja de gröna.

Dock handlar politik om kompromisset och att putta saker i rätt riktning. Att energieffektivisera Sverige är oerhört viktigt. Hellre få igenom sådan politik med stöd av de blå än att alla gröna sitter på läktarn och surar.

Nästa steg, det stora steget, handlar om att minska drt ekologiska fotavtrycket till en hållbar nivå. Om det går med ökad tillväxt är ju tyvärr ytterst tveksamt som det ser ut idag.

Men kasta inte ut barnet med badvattnet. Varje steg i rätt riktning är viktigt!