< div id=”header ”>< / div>

lördag 1 januari 2011

Miljöpartiet utan ideologisk kompass och språkrör!

Kanske en illa vald rubrik med tanke på utgångsläget i opinionen och med ett framgångsrikt val bakom sig. Kanske hade passat bättre på socialdemokraterna MEN...partiet var ett aktivt stödparti till S före valet och det är först på kongressen vi vet fortsättningen. Satt ofta uppe på nätterna i valrörelsen och hade tv:n på som sömninvaggare. Kan inte glömma de ruskigt dåliga politiska reklaminslagen. "Om du inte vet vad du ska rösta på, rösta för miljön "med Maria Wetterstrands röst . De osäkra sömnlösa på nätterna som tittade på skräpfilmer på tv 4?

Jo men miljön var fast i ett block som inte fick makten och Maria själv blev inte minister och ska avgå i maj. De som röstade i brist på annat är säkert ännu vilsnare nu och kan spridas som maskrosfrön där de tycker att deras röst gör bättre nytta. Detta gäller väljarna och när det gäller medlemmarnas röst ska de nu koncentreras till ett fåtal ombud som jag påstår inte har den ideologiska och praktiska skolning som de flesta hade för tio år sedan. Den gröna integriteten kändes säkrare och inte lika uppblåst i ytligheter som idag. Vem kan förresten konkurrera med Frerdrik Reinfeldt i popularitet idag och samtidigt ha en politik som matchar?

bloggar: Göran Hådén, Thomas Böllmark

1 kommentar:

Razmatazuz sa...

Det finns en hel del som med lite mod och vilja kommer att kunna konkurrera med eller till och med konkurrera ut fredrik reinfeldt fullständigt på ganska kort tid. Det som behövs är någon som vågar slå hål på alla de lögner som reinfeldt basunerar ut. Lögner som att Sverige på egen hand klarat sig igenom den ekonomiska krisen, att Sverige har den mest offensiva klimatpolitiken i världen, att det endast är enstaka stackare som drabbas av sjukförsäkringsreformerna, att det är positivt för samhället att fler får mer i sin egen plånbok på bekostnad av att samhället faller samman etc.
Det behövs någon som verkligen tror på detta och inte en Mona Sahlin som själv lika gärna skulle kunna vara medlem i moderaterna och driver en hel valrörelse baserad på politik hon inte ens själv tror på.

reinfeldts popularitet baseras på lögner och lurendrejeri någon gång måste svenskarna inse detta för inte är vi väl på väg mot amerikansk dumhet?