< div id=”header ”>< / div>

onsdag 5 januari 2011

Kärnkraftsfiaskot!

Jan Nylanders reportage om "kärnkraftsfiaskot" har väckt en del tankar och uppmärksamhet. Inte minst för att det är stopptätast bland svenska kärnkraftverk i världen. Det var väl meningen att de luckor som finns i älvarna skulle räddas av kärnkraften vad gäller elförsörjning? Vidare har vi det här med  VEM som ska betala och Vattenfall som ett dominerande bolag är inte så beroende av kärnkraften som man kan tro. Det ordnar sig ändå de drar in pengar ändå.


Oron tycks istället en del kunder drabbas av främst dem som chansat på rörliga avtal och att bo rymligt oftast i bestånd utan omställningsalternativ.  Kylan  kan vi inte göra något åt utan bara förbereda oss för. Denna beredskapen tycks inte alla ha när det gäller stigande elpriser när det blir som kallast.


Det är lätt att skylla på politikerna för de lovade en gång följa folkomröstningen 1980 och då skulle väl kärnkraften vara avvecklad 2010? Eller var det med en viss utfasning och då är det inte konstigt om det uppstår stopp då och då men kanske vid fel tidpunkt på året.


Andra bloggar: Åke Askensten, Anders S Lindbäck

Inga kommentarer: