< div id=”header ”>< / div>

onsdag 26 januari 2011

Ingvar Kamprad is Swedish!

Det är inte lätt att heta Ingvar Kamprad och ha skapat IKEA, Se tv-inslaget här. Vad jag vet för många år sedan skulle man alltid till IKEA och handla basmöbler förr. Billigt enkelt och svenskt. Vad finns inte i svenska unga hem om det inte är ifrån IKEA. Klart det var före "second hands"-förr och "bättre begagnat" på nätet och tydliga bilder på köp- och säljbörsen. Men Ingvar har gjort en god affär och kommunernas slagsmål att få ett IKEA.varuhus får vi inte glömma. Lev väl - Det är nya tider nu och då är inte allting så svenskt som det ter sig vara mer än Ingvars småländska humör.

Andra bloggar: Metrobloggen, vargas12.com, peterlinden

2 kommentarer:

RedViper sa...

Det är otroligt lätt att heta Ingvar Kamprad. Han kommer fortsätta tjäna miljarder, han behöver över huvud taget inte bry sig om kritken. Kulten kring honom är så otroligt stark i det här landet.

Bengt Bertilsson sa...

Detta är väl inget sensationellt nytt egentligen, utan det är vinklingen av detta som Granskning lyfter fram, som vi har åsikter bakom detta undanhållande av vinster och skatter.
Ingvar har lyckats skapa en koncept och detta framgångsrikt något som andra svenska företagare inte lyckats med då de haft en annan filosofi.