< div id=”header ”>< / div>

onsdag 1 december 2010

Maud och Sverker

Nu är valet över och när Sverker frågar Maud är det mer rakt på än konsumentupplysning..... 

Igår hade Sverker Olofsson som gäst Maud Olofsson med anledning av att centerpartiet fyller 100 år men det lät som en utfrågning som var upplagd vad som är kvar av centern och när tänker Maud Olofsson avgå.

Med en fyrklöver som rekvisita plockade Sverker av det ena bladet efter det andra i fyrklövern. Kärnkraften  lär inte vara något bekymmer på kort sikt då elpriserna skjutit i höjden och alla reaktorer går på full låga. Snarare ett bekymmer för miljöpartiet som alltmer tystnat om avveckling  ju mer ""behovet" faktiskt är av kärnkraftselen

Glesbygden är ingen väljarhit men när Maud tog upp gruvbrytning som en glesbygdsnisch är det inte bara järnmalm i Kiruna jag tänker på utan uran som behövs och som är hårdvaluta. Annars är den berömda vindkraftsparken i renbetesland utanför Piteå ett av Mauds stora verk.

Alliansen som en livlina eller snara? Det var viktigt att för Maud att påpeka att centern är ett pålitiligt alliansparti liksom att det är i regering man påverkar och fattar beslut. Något miljöpartiet nu testar i större skala i kommuner. och landsting och där centern anser att det viktigaste är på riksplanet. Troligen är det i Stockholm centern och Maud trivs bäst och inte ute på landet.

Företagandet vet jag inte hur Maud fick till det. Det var något med sjukledighet och vad jag vet så får en företagare aldrig vara sjuk.Det är ofta dygnet runt jobb utan någon trygghet. Företag drivs i konkurrens och då finns ingen tid för frånvaro.

Liksom Socialdemokraterna har nu centerpartiet kommit i klämmen mellan miljöpartiet och moderaterna och det är kanske där de har sin nisch. Som en buffert tills väljarna hittat ett tydligare alternativ. För frågan är om centern egentligen har något berättigande då det bara tycks ha makten som mål....i synnerhet Maud.

1 kommentar:

sverker rakt på sa...

För den som missat men som vill se programmet finns det här:

http://svtplay.se/v/2250664/sverker_rakt_pa/del_10_av_12