< div id=”header ”>< / div>

lördag 13 november 2010

Röd eller blå budget i Varberg - och vad är grönt?

Tisdagen den 23 november står MP i Varberg inför ett vägval. Fri skulle man stå inför valet och snabbt band partiet upp sig till rödgrönt i en "teknisk politisk valsamverkan" efter valet. I våras stödde MP en rödgrön front när det gällde ramarna som byggde på rödgrön valseger. Den sket sig. Nu återkommer S med ett budgetförslag som inte bygger på detta utan flyttar lite på siffror i den totala ekonomin. Då ligger Alliansens budget som grund där majoriteten redan är säkrad i kommunstyrelsen.

Var det mat, energi och jämställdhet som var grönt i ramarna så ser det snarare rött ut i S-budgeten och blått ut i alliansens budget. Att låta luras av S i minoritet är ingen garanti för gröna förslag. S kan lätt kopiera och sedan enkelt göra upp med centern och moderaterna ovanför huvudet på MP så hamnar allt i en matutredning, hos Varbergs Energi och jämställdheten är inte mycket budget. Det närmaste man kan komma "jämställdhet" läs "kvinnofälla"är vårdnadsbidraget men det bör tas upp i särskilda beslut och inte komma hux flux i budgetsiffror. Utrymme för gröna initiativ blir att splittra oppositionen alt att acceptera att majoriteten ligger åt höger. Det råskäll MP haft mot centern kanske växlar ledamöter men att agera som ett tandlöst fundamentalistisk vänsterparti fungerar inte i realpolitik

I en slutvotering där MP inte har haft möjligheten att lägga förslag i kommunstyrelsen återstår som jag ser det två alternativ att RÖSTA PÅ, Antingen avstå eller rösta med alliansen. Att rösta rött är att avhända sig sina egna förslag som kommer och då är det inte rött som kommer att avgöra i kommunfullmäktige. Inte SD och SPI heller men varför låta de fjäska för alliansen när dessa hellre vill se ett MP som i regionen och som i Halmstad som tar för sig av ANSVAR och inte KRAV som bara får stöd av vänsterpartiet som bäst..

Inga kommentarer: