< div id=”header ”>< / div>

fredag 29 oktober 2010

Rödgrönt i Malmö och Göteborg visar vägen

Bor man i Årets tillväxtkommun Varberg och är miljöpartist finns det en del saker som kan attrahera. Det är alla dessa styren med grönt som vår järnväg leder till. Halmstad har styre med blå-grönt, I Borås någon form av rödgrönt. Men mest imponerar ändå de stora metropolerna i norr och i söder: Göteborg och Malmö. Citytunneln i Malmö står klar inom kort. I Varberg har vi inte ens påbörjat tunneln under staden ett beslut jag var med om redan 1996 att ta med rödgrönt styre.

Rödgrönt i Malmö är inne på sin andra period och har med tanke på granne med kontinenten en jädra skjuts. Lund där miljöpartiet en gång hade ett av rikskanslierna i kommunhuset har tagit en stundentpaus och kommer om en kvart tror jag lite försenade,

Rödgrönt i Göteborg har en del att göra och hade lite trassel med att få med sig V förra perioden som hoppade av men nu är alla tre på spåret igen. Västlänken är ett projekt som kommer att dominera men liksom dubbelspåret i Varberg står det lite still, Men medlemsfokus i Gbg är imponerande inom MP,Gbg.

Spännande att se vad som händer politiskt de närmaste åren men självklart hade jag sett MP Varberg ingå i ett majoritetsstyre även om det inte hade varit rödgrönt men det gjorde inte ont när jag själv var med på 90-talet i just majoritet och inte i oorganiserad minoritetsamverkan som nu.

Inga kommentarer: