< div id=”header ”>< / div>

söndag 3 oktober 2010

Moderaternas vägval grönt intressant!

Lena Mellin i Aftonbladet har skrivit en intressant krönika om att M nu från nya arbetarpartiet försöker sikta på att bli klimatkramare. Jag konstaterar att valet av partisekreterare i M har väckt en del känslor hos andra MP-bloggare där Razztyckertill anser att moderaterna inte är kloka, från Majanen´s World har rubriken Att slå huvudet på spiken till Benjamin Juhlin i bloggen Vi är här för att stanna skriver om intressant val av Arkelsten. och ser valet mer som ett hot mot centern som alliansens gröna röst och miljöparti.

Själv bedömer jag att Miljöpartiets roll som tredje största parti nu kräver en annan hållning och att oklarheten i riksdagen ger signaler om att bygga nya allianser utifrån de tidigare uppgörelser som gjorts i respektive allians.

Vi har ännu inte sett det i praktisk politik men det kommer vad det lider då påhejarna av omval och nyval hos de rödgröna fick gå till reträtt. Läs för övrigt Sofia Arkelstens egen blogg här  För övrigt är hon lite avundsjuk på att Miljöpartiet har miljö i partinamnet men färgen är grön och inte blå och det blir lite svårt att kopiera för ett blått parti.Inga kommentarer: