< div id=”header ”>< / div>

tisdag 7 september 2010

Maud talar klarspråk och är inte rädd att förlora


Trots att Maud Olofsson i SVT:s utfrågningen var pressad om miljön visade hon med tydlighet att hon siktar på att det ska näringslivet och konsumentryck reda upp själva en självsäkerhet som vatten som rinner av en gås. Hon har tydligt valt inriktning på det "nya" centerpartiet och det är företagarnas och landsbygdens parti.

Hon markerade EXTRA starkt ogillandet av en regering med Lars Ohly och hon kommer aldrig att ingå i en regering med kommunister. Detta är en signal att inte acceptera ett samarbeta med de rödgröna som helhet. Insikten att Alliansen nu ligger nära ett övertag (även med SD) var en skarp markering att både S och MP måste kasta av oket som heter Vänsterpartiet.

Dilemmat som Jonas Sjöstedt skriver i sin blogg är tack och adjö till hela antikärnkrafts rörelsen för de här 35 åren. Konstigt nog när Vänsterpartiet gjort en anpassning så långt högerut man kan komma för att vara ett vänsterparti. Då ska vi komma ihåg att jag tillhör en av de starkaste kritikerna mot både av S och V men av olika skäl att de inte har någon intern förnyelseprocess kopplat till grön människosyn som Jimmy Sand bloggat om.

Inga kommentarer: