< div id=”header ”>< / div>

fredag 13 augusti 2010

Vänstern i Varberg rider på missnöje!


I Varberg har miljöpartiet tagit ställning för att stå fria inför valet för att nå bästa utdelning efter valet. Det finns således inga överenskommelser mellan de rödgröna även om vi står för samma linje i rikspolitiken. Något rödgrönt är svårt att se på de lokala S och V-bokborden i kommunen. Profilen är jobben för S och stenhård partiprofilering för V. Varbergs stora missnöjesfråga har gällt arbetsförhållanden inom kulturförvaltningen där V vill att kulturnämnden avgår i förtid. I vilket fall som helst har Freddy Jensen som är invald i V:s partistyrelse och som står tvåa på riksdagslistan och en självklar lokal etta på kommunlistan synpunkter på det här med politikens mål och syfte. Läs VarbergsPosten här
I artikeln ger Freddy Jensen (V) följande utttryck över miljöpartiets lokala ställningstagande att "stå fria inför blocken före valet".

En fråga inför valet som Freddy irriterat sig över är Miljöpartiets ovilja att bestämma sig för om man ska samarbeta med rött eller blått.

– Att Miljöpartiet inte säger vilken sida de står på tycker jag är ett svek mot väljarna. 95 procent av alla väljare tror de kommer att rösta på rödgrönt när de röstar på Miljöpartiet i Varberg, som på riksdagsvalet. Och så kanske det inte är så. Jag vill kalla det för politisk prostitution, att sälja sig till högstbjudande efter valet, säger Freddy Jensen.

Läs också:  Folkpartiets ledamot i kultur- och fritidsnämnden i Varberg Michael Bonde har idag gått ut i HN läs här och frågat vad Vänsterpartiet har för mål med sin politik med att "söndra" och "härska".

Inga kommentarer: