< div id=”header ”>< / div>

söndag 22 augusti 2010

Kalldusch för rödgrönt - trots SD utanför spärren

SvD här (även Expressen) publicerar en tredje mätning i augusti och trenden är fortfarande alliansövertag som nu ökat. Innan har SD haft en s.k. vågmästarställning som man säger. Bekymmersamt är att MP nu utmanas på allvar som tredje största parti av Folkpartiet.

Det rödgröna konceptet med tre partier tycks inte hålla när ekonomin nu presenteras vilket utrymme som finns att hålla sig vid och fördela. Skattesprickan i det rödgröna blocket visar sig nu ÖPPET. Sahlin säger en sak ena dagen och Ohly något annat nästa dag. En tredje dag skyler de rödgröna över detta med nya löften om en miljard till vården..

Det pratas om att Miljöpartiet vill ha ett hållbart samhälle men fastnar hela tiden i rödgröna diskussioner och ständiga kortsiktiga utspel för att matcha alliansen. Som kandidat och bloggare på "mikronivå" får jag påpeka att jag inte längre hänger med i fartblindheten. Svaren igår gäller inte nästa dag osv. Och så dessa ständiga mätningar.

3 kommentarer:

Bengt Bertilsson sa...

En bra analys som det ligger mycket i även om den är enkel

Erik Weiman sa...

Ja. Instämmer med föregående kommentator. Var är det konsekventa och lite bitska miljöpartiet?

My Svensk sa...

Skönt att SD är utanför i alla fall! Dock förstår jag inte att deras riksdagstvilling Folkpartiet kan få växa så mycket med sin inhumana politik