< div id=”header ”>< / div>

onsdag 16 juni 2010

SNF:s info om BRA MILJÖVAL kräver VAKNA konsumenter

SNF har gått ut stort med att Willys nu infört "Bra miljöval" i 37 butiker.läs här . Det är bra att SNF går ut i nyhetsbrev när det sker framgångar men vi får inte bara läsa det här nedan.


Det är en mycket viktig framgång i Naturskyddsföreningens arbete för att underlätta för konsumenterna att välja butik och miljömärkta varor, säger Svante Axelsson generalsekreterare på Naturskyddsföreningen.


utan också detta: 

De 37 butikerna som nu är godkända är:

Göteborg (Sisjön), Partille, Stenungsund, Uddevalla, Borlänge, Ludvika, Jönköping (Råslätt), Vetlanda, Älmhult, Huskvarna, Lidköping, Falköping, Skene, Lund, Staffanstorp, Upplands Bro, Norrtälje, Södertälje (Weda), Södertälje (Hamnen), Åkersberga, Stockholm (Veddesta), Stockholm (Länna), Uppsala (Gränby), Västerås (Erikslund), Köping, Skellefteå, Sundsvall (Birsta), Katrineholm, Karlstad, Linköping (Tornby), Motala, Norrköping (Hageby), Söderköping, Karlskrona (Slottsbacken och Pantarholmen), Falkenberg och Kungsbacka
Då upptäcker jag att Varberg inte finns med på deras karta där Willys är etablerad. Det gäller att vara VAKSAM vilken ort Willys har "Bra Miljöval". Det bör gälla alla deras butiker inte speciella orter.

1 kommentar:

Johanna Eurén sa...

Hej!
Willys har ansökt om miljömärkning av samtliga butiker, även den i Varberg. Naturskyddsföreningen inspekterar var och en av Willys butiker och utfärdar licens för Bra Miljöval först när butiken är godkänd. Eftersom Willys har 118 butiker utspridda över hela landet så är det en process som tar lite tid! Hittills har 37 butiker godkänts och vi har gott hopp om att Naturskyddsföreningen ska godkänna fler butiker för märkning inom kort! Vårt mål är att alla våra butiker ska leva upp till Naturskyddsföreningens krav för att kunna märkas med Bra Miljöval.

Hälsningar
Johanna Eurén, informationsansvarig Willys