< div id=”header ”>< / div>

tisdag 8 juni 2010

Robotkriget i Hallands läns landsting!


Det pågår en rivalitet om medicinsk utrustning och vård mellan Varbergs och Halmstads sjukhus. Båda  finns dessutom uppdelat i oilka valkretsar i höstens val så byprofilering är möjlig. Se SR Halland här

" För två år sedan köpte sjukhusen i Halmstad och Varberg in operationsrobotar för många miljoner kronor och lovade politikerna i landstingsstyrelsen att de snabbt skulle användas fullt ut. Men så blev det inte, visar en rapport från revisorerna.

Bland annat tycker revisorerna att robotarna, som bland annat används vid prostataoperationer, inte borde ha köpts in med bara ett halvårs mellanrum utan att det hade räckt med en för att få erfarenheter inför nästa köp."

Som kandidat till årets val är jag mån om helheten och tycker INTE avståndet 6 mil är avskräckande och detsamma bör gälla motsatsen. Om det är robotarnas krig jag ska delta i beträffande årets val är det viktigt att resurser används optimalt men att vi sparar på människors hälsa såväl patienter som personal. Det kan inte lätt att vara politiker och ha hand om andras pengar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kronoberg är kanske på gång att skaffa en robot. Det kunde vara intressant att sälja eller hyra ut.