< div id=”header ”>< / div>

onsdag 24 mars 2010

Har de gröna uppnått sina mål?

Vad vill de gröna? Jimmy Sand har en utmärkt blogg om detta här. I dagarna finns två riktmärken i Sverige vad som skulle kunna uppnåtts men som naturligtvis känns ofärdiga. Dels de 16 nationella målen som fastställdes 1999 och som nu ska revideras. Miljömålspropositionen här och en del av kritiken här. Det andra området är energipolitiken här.En del av kritiken finns i min blogg när det gäller kärnkraften med hänvisningar här.

Dessa områden är fundamentala för den gröna politiken i övrigt. Centern har sagt senast Andreas Carlgren att det först i regeringsställning man kan påverka och då känner alla till våndorna med Fälldin (kärnkraften)och Johansson.(Öresundsbron). Den senare inte oäven att göra upp med S i den ekonomiska politiken.

Miljöpartiet har oskulden kvar och ännu inte suttit i någon regering. Det är en bit kvar men det är bra att inte sälja bort den gröna politiken till S innan partiet kommit i regeringsställning. Att måla om S från rött till grönt är inte lättare än för centern att grönmåla moderaterna. Färgen kan flagna i det egna partiet under tiden liksom Per Gahrtons hår har grånat(bilden)! Har partiet förmåga att uppskatta visheten som finns med sina "ständiga" byten av språkrör? Ska det förnyas innan målen är uppnådda?

2 kommentarer:

Redaktionen sa...

Tack så mycket! Jag ramlade förresten över en artikel som kan vara intressant i sammanhanget: "Nu tror miljöpartisterna på systemet"

Ringborgs blogg sa...

Ja det kanske är fel på systemet hela tiden. Det kanske är så att vi ska titta på oss själva hur vi ser ut och uppträder. Å andra sidan har många miljöpartister ramlat in alldeles för mycket i systemet och glömt bort ideologin.