< div id=”header ”>< / div>

tisdag 24 november 2009

Avsiktsförklaring av Ringborg - kandidaten!

Miljöpartiet i Halland har nu fastställt sina listor och jag har varit med i förarbetet att få namn och kandidater till dessa listor allmänt kallad valberedning. Själv är jag också kandidat och tycker inte det är märkvärdigt att jag har denna rätten trots att det funnit synpunkter att jag inte skulle få kandidera i det förberedande arbetet och således prata in mig själv på listorna.

Nu fastställde Stämman listorna på så vis att jag själv hamnade jag på plats 10 på riksdagslistan med följande avvikelse. Jag tror inte på vänsterpartiet i regeringen. Skälet är inte denna blogg http://www.rodgron.se/ utan jag anser inte att det finns realistiska förutsättningar för både vänsterpartiet och miljöpartiet att få riksdagsrepresentation i Halland. Historiskt har mp haft platsen 1994-1998 genom ursprungliga helsingborgaren och partipionjären Hans Leghammar (då boende i Hylte) och vänsterpartiet åren 1998-2006 innehaft posten med drivande varbergsbon Kjell-Erik Karlsson ursprunglig laholmare där. Båda alldeles utmärkta företrädare både för sitt parti och miljöintresset i Halland.

Att båda partierna skulle klara en riksdagsplats förutsätter att vänsterpartiet reder ut sina interna problem i partiet där deras turer i landstinget varit ifrågasatta genom att deras gruppledare ifrågasatts vilket jag anser är osannolikt idag. V och MP har heller inget samarbete i landstinget utan dessa turer och något närmande har inte skett denna mandatperioden.

Vad gäller regionlistan är min avsiktsförklaring som nr 19 på listan främst att se till att VARBERG får representation i landstinget på en mp-lista. Det har vi haft som ersättare i landstinget men aldrig som ordinarie. Själv satt jag som ersättare 1994-1998 i landstinget och var med som ersättare men närvarande i dåvarande primärvårdsnämnd i Varberg (nu kallat ungefär Varbergsnämnden ). Jag känner mig kvalificerad och har en hel del frågor jag vill driva oavsett VEM som kommer in i landstinget. De frågor jag kommer att driva kommer jag att specifiera särskilt på denna blogg.

PS. Varbergsnämnden är en begränsad nämnd och dåvarande primärvårdsnämndens ansvar är delvis uppluckrat genom Vårdval Hallands patientval och genom övertagande av Styrelsen för Närsjukvården som ansvarar för offentlig drift av vårdcentralerna.

Inga kommentarer: