< div id=”header ”>< / div>

söndag 5 mars 2023

Finns det någon samlad opposition i Varberg ?

Finns det någon samlad opposition i Varberg ?

Efter bara två månader som aktiv i politiken  är det mest enskilda utspel medan Varbergsalliansen som styr får igenom sina förslag.

Socialnämnden har ett sparbeting på närmare 40 miljoner men oppositionen låtsas som att det inte finns och försöker kringgå att nyvalda kommunfullmäktige satte en budget i november 2022 att utgå ifrån. 

Jag är medveten då att S med hjälp av partiet 24:7 inte fick igenom sitt motförslag inte heller V och C fick igenom sina förslag. Varbergsalliansens budget gick igenom och är den budget som det är att förhålla sig till inget annat.

Nämndernas sammansättning ändrades vid årsskiftet och därmed majoriteten i nämnderna. Centern förpassades till opposition medan Sverigedemokraterna ersatte och gick in i styret. 

Ekonomin lever ett eget liv och årsredovisningen för 2022 kommer inom kort att redovisas för politikerna i kommunfullmäktige. Att Varberg redovisar ett bra resultat har inget med budgeten i november att göra utan anger förutsättningarna för kommande budget. 

Prioriteringar i nämnderna gör att partier som står bakom antagen budget ser till att budgeten som antogs i november 2022 hålls i nämnderna. Det finns inga krav att de i nämnderna också måste vara kommunfullmäktigeledamöter men de har naturligtvis ökat tryck på sig.

Löften i valrörelsen gäller främst dem som gått ut att lova saker under kommande mandatperioden och vissa saker tar tid att genomföra annat måste kompromissas så det går åt rätt håll.

Vad gäller oppositionen i Varberg är den ganska tam splittrad och inte sammanhållen. Den agerar populistiskt bygger på missnöje och att man förlorade valet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra skrivit om oppositionen, fortsätt med det.