< div id=”header ”>< / div>

söndag 12 februari 2023

Vad händer med Västerport ?


Vad händer när Västerport är avgjort i mark och miljööverdomstolen? Det blev ju prövningstillstånd att pröva frågan där? 

Om Jeanette Qvist (S) får bestämma går hon gärna ihop med centern och kör över sina vänner i V och 24:7 och förtätar så gott det går.

Vi på min sida: Varbergsalliansen med Varbergspartiet kommer att hitta gemensam lösning som handlar att med domstolens utslag ge Västerport bästa förutsättningar.

I byggnadsnämnden där jag sitter med har vi alla i vårt gäng med i dialogen och samtalen. V saknas i nämnden men C och 24:7 har en ledamot vardera. Två partier som inte verkar samspelta. 

Jeanette Qvist (S) är en politiker som ser SD som sin huvudmotståndare och hon ser mig antagligen som sin stora fiende. Helt rätt jag tycker jag då jag en gång i tiden samarbetat med S. SD har ordförandeposten i dagens byggnadsnämnd och klarar av att hitta en majoritet som fungerar.

Men S idag är inte samma parti som jag samarbetade med på 90-talet. Vi hade majoritet ihop det saknar dagens S. Det brukar vara en förutsättning för att få igenom sin politik. Nu är S helt beroende av C att komma överens med och inte ens det räcker. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Analytiskt och bra Pierre. Blir spännande framöver att se när ni går skarpt i besluten.