< div id=”header ”>< / div>

torsdag 29 december 2022

Socialdemokraterna i Varberg sitter i opposition med skrämselpropaganda

 


Jag läser en insändare av Jeanette Qvist som kallar sig socialdemokraternas oppositionsråd i Varberg. En grälsjuk politiker som är avundsjuk på att SD är enda kommun i Halland där partiet förekommer i ett styre. 

Ett tag funderade jag på om hon vet vad hon själv sitter med för kort. S har 19 mandat plus V som har 3 mandat  tillkommer  partiet partiet 24:7 som fick 2 mandat. Det blir 24 mandat. 

Centern har valt att stå fria de har 6 mandat. 

Det nya med socialdemokraterna  är att de tvingats till en rejäl vänstergir då de släppt in både V och 24:7 men misslyckats helt med Centern.

Socialdemokraterna har bestämt sig  att sabotera förslagen från Varbergsalliansen eftersom SD ingår där blir intressant då S ingår i samtliga arbetsutskott. 

Det nya med S är att de kommer att styras av 24:7 eftersom deras stöd behövs för att knäcka Varbergsalliansen. C tror jag inte kommer att agera på samma sätt utan kommer att vara mer pragmatiska.

Minoritetsåterremiss kräver S och ett parti till räcker med S och 24:7. SD har valt att denna mandatperioden avstå att skriva motioner utan verka för sin politik inom Varbergsalliansens ramar. Gäller för övrigt  M, KD och L också. Plakatpolitik gäller för S. Sakpolitik för alla andra.

Själv  tycker jag det blir intressant att se hur långt S kommer att gå för att göra 24:7 nöjda då detta nya partiet tagit kommandot vad gäller oppositionspolitik i Varberg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra analys igen Pierre!