< div id=”header ”>< / div>

torsdag 20 mars 2014

Förvaltningsbyggnad blev dubbelt så dyr än vad som avsågs i budget!

Foto:HN
En dyr renovering av en förvaltningsbyggnad var på tapeten i kommunfullmäktige i Varberg 18/3. Att bygga och fixa till Stadshus B har inte varit något kontroversiellt ärende när besluten tagits. Det som varit är de återkommande kostnaderna som tillkommit. Det upptäcks mer att göra när man ändå är igång.

Upp till det har kostnader jämfört med som var avsett inte stämt så det blir dubbelt så dyrt. Samtidigt finns kommunala byggnader i kv Åkaren där man duttar med underhållet och där görs inga rejäla tag för ansiktslyft vilket jag kopplade till frågorna i en interpellation som jag lämnat in till kf.

Självklart är det politik när saker prioriteras och tas upp till behandling.Skolomorganisationen var ingen het fråga när ärendet delegerades av kommunfullmäktige men blev det sedan och investeringarna vad gäller Stadshus B var inte heller det. Förmodligen är inte sista ordet sagt än. Är politikerna vakna då? Fan tro´t!

Det aviseras mer renoveringar i den närliggande Gamlebyskolan som används som administrativ byggnad. Det är inte lätt att vara politiker men det borde vara lättare att se till att kostnader hålls och att man inte duttar med löpande underhåll utan ger rejäla lyft. Oklart om byte av politiker i höst med fler oerfarna ger det "ansiktslyftet". De ska ju väljas med nya löften till väljarna som ska infrias.

Inga kommentarer: