< div id=”header ”>< / div>

söndag 17 november 2013

Spännande val när riks-och regionlistor togs fram på MP Hallands nomineringsstämma!

Om riksdagslistan bjöd på rafflande omgång vem som skulle bli herre nr 2 på riksdagslistan mellan ungtuppar Allvin och Sundqvist båda Falkenberg snarare Bryssel och Ugglarp bjöd MP vad gäller regionlistan på MP Hallands stämma på den mest långdragna föreställningen. Här är det fyra valkretsar sammanfogade till en lista där "alla skulle med".

Valsamordnare, fd riksdagsledamot Hans Leghammar oldtimer med förflutet i Helsingborg/Hylte/Laholm och numera Halmstad knep den åtråvärda förstaplatsen. Legenden är tillbaka i politiken. Tvåa på listan blev ordföranden (min favvis) Elisabeth Falkhaven valkretsen Hylte/Falkenberg men först efter att blivit utmanad. Samma gäller tredjeplatsen som norrmannen och den levererande ordf i en servicenämnd Svein Henriksen från Halmstad ändå knep säkert från underdog-sits. Samtliga dessa är nya i sina positioner på regionlistan jmfrt med förra valet.

Men lika hett om platserna därefter som patientnämndens ordf från Laholm Eva Ericsson tog efter utmaning plats nr 4. Dagens uppstickare blev på plats nr 5 Sophia Nilsson förflutet från Varberg numera Falkenberg strax därefter ,men före allpolitikern Stefan Edlund Varberg som inte är van att kvinnor är före honom i spåret. Kungsbacka belönades med en hedrande sjundeposition Emma Vildstrand de har ju ändå en egen valkrets i regionen.

Av ren utmaning och engagemang för att plädera tappade bloggaren här räkningen efter detta. Hela valproceduren en komplicerad historia föredrogs av kandidatutfrågningar och ett proffs som Lage Rahm var inkallad som ordförande för tillställningen som annars hade utmynnat i anarki och godtyckliga val. Inte konstigt att valberedningen fegat med att offentliggöra listorna mer än till medlemmarna på förhand.Valen bestämdes ändå av oss som var närvarande på stämman och vi hade olika ingångar för vad vi tyckte var bäst.

Nu ska regionlistan som bara har två från den gamla regiongruppen i något så när topp-position sätta sig och det blir inte helt lätt.Parallellt finns en sittande regiongrupp som inte är helt identisk med den nya. Det gäller att hitta nya former och i dagsläget känns riksdagslistan lättare att hantera.Regionen har ett arbete framför sig att hitta formen inom miljöpartiet för sedan ska detta ut till väljarna och då gäller det att ha ett budskap också som är trovärdigt. Inte bara att fika efter ordförandeposter och nämndsplatser att gömma sig bakom när röken och dimman lagt sig efter valet.Allt verkar högst osäkert än.

Inga kommentarer: