< div id=”header ”>< / div>

tisdag 7 maj 2013

Ungdomar bästa framtidssatsningen om de låter sig motiveras att de inte bara är något som ska producera och konsumera!

Läser Birger Schlaugs blogg om investeringar och det kan väl vara bra för Sverige. Men i kommunerna, regioner och hushåll gör man ingenting utan helst med bidrag från staten. Utan bidrag stannar Sverige: Kommunerna kan alltid som Alliansen i Uddevalla rädda sig med en skattehöjning. Sedan finns det 8 av 21 landsting som höjt skatten i år och då handlar det ofta om att ersätta och förnya det som redan finns som kostar. Lönekostnaden har väl stigit också och borde stiga mer för vissa grupper men det måste ske inom ramen.

Oavsett styre kommer kommuner och landsting/regioner till en punkt att man provat omorganisationer, sparkrav,omprioriteringar,avgiftsuttag och sänkta ambitioner ett antal varv och är tvungen att inteckna förväntade statsbidrag, gå ut med skattehöjarhåven till medborgarna.

Medborgarna själva vill helst inte betala nån skatt som jag ser det. De vill kunna köpa sig eget, konsumera och tjäna pengar och gå till en arbetsplats där de talar om vad de investerat i för fint, kunna glänsa för grannen, resa nånstans och vila ut och upptäcka nytt... ja inte alla men Väljar-Svensson.

Någon av dem kommer att bli matsvinn
Väljar-Svensson kan acceptera att kommuner och landsting höjer skatten om de ser påtagliga resultat av det men då efter en rejäl löneökning och att staten kompenserar dem genom jobbskatteavdrag. En hel del av dem har ungdomar i åldern 15-24 som tycker det mesta känns meningslöst då de har krav på sig själva eller att tillvaron har det.

Följdaktligen skulle en investering att motivera ungdomsgenerationen att bli lyckligare vore en framtidssatsning. Möjligtvis kanske ungdomar känner sig som har hela livet framför sig som ett matsvinn i tillvaron som ingen tycks sakna då vi ändå lever i ett land där alla kan äta sig mätta.

Inga kommentarer: