< div id=”header ”>< / div>

tisdag 7 februari 2012

Arbetslinjens företrädare kräver mera!


Fredrik Reinfeldt öppnar för både studier vid högre ålder och ett arbetsliv vid 75. Partierna svarar här vad de tycker om utspelet.Experten dömer det som ett nollsummespel.

Min kommentar är att efter elva års förnedring på FÖRSÖRJNINGSSTÖD (obs läs EJ a-kassa eller sjuk-kassa)ska stå till arbetsmarknadens förfogande men ej kan nyttja något försäkringssystem.Tillhör alltså de nollklassade med en bra bit till pension.Jag är positiv till ALLT som behöver göras och kan göras men är förbannat trött att gå omkring i samhället som en kreti och pletigubbe som ska vara föremål för ANDRA som uppbär LÖNER och RÄTTIGHETER.

Att inte ens få en inkomst att betala skulder, att inte ha en inkomst att kunna betala ens hyran i en bostad som kallas "tak över huvudet", att inte få tillgodoräknat inkomster att kunna ta en "riktig" semester och kunna tillgodoräkna sig pensionspoäng gör att jag börjar bli allt mer hatisk till det mesta.

De ev.sidoinkomster jag får ska KVITTAS mot försörjningsstödet.De s.k."sysselsättningsuppdrag" som erbjuds med kommunens bistånd är i första hand inte avsedda för mig utan för de som ingår i försäkringssystemet.Däremellan ska jag springa omkring som en driftkucku att "vara till arbetsmarknadens förfogande". Varför tar ingen upp frågan om medborgarlön där man ställer människor neutralt istället för att vissa ska vara dömda att ingå i ett ekorrhjul där politiker bara skyller på varandra?

Inga kommentarer: